Geduldige Hoogma blij met vertrouwen bij 1899 Hoffenheim

Geduldige Hoogma blij met vertrouwen bij 1899 Hoffenheim

17 oktober 2018 – Justin Hoogma debuteerde recentelijk tegen Manchester City in de Champions League namens 1899 Hoffenheim. De verdediger bleef goed overeind tegen de Engelse grootmacht, al moest hij in de slotfase wel het onderspit delven. Toch voelt het voor de geduldige jongeling prettig dat hij het vertrouwen krijgt."Champions League spelen was voor mij een van de redenen om anderhalf jaar geleden de stap van Heracles naar Hoffenheim te maken", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was mooi en bijzonder tegen City, maar tegelijkertijd ben ik niet onder de indruk. Dat past bij mijn nuchtere karakter. Het is ook pas een begin, hè." Hoogma kwam het eerste seizoen amper in actie, maar wordt inmiddels een stuk belangrijker voor trainer Julian Nagelsmann.

"Het doel is nu een vaste basisspeler te worden. Dat moet ik zelf verdienen. Eind vorig seizoen zat ik er al tegenaan. Ik voel het vertrouwen van Julian Nagelsmann. Vorig jaar liep het erg goed in de Bundesliga en was er geen reden tot wisselen. We waren vrij snel uitgeschakeld in de beker en in Europa, dus waren er relatief weinig wedstrijden. Dus kwam ik niet aan bod", legt de geduldige Hoogma uit.

"Ik snap wel dat de buitenwacht denkt: hé, hij is er ook nog. Maar die geleidelijke weg is prima. Het zou wel heel gek zijn als ik direct een vaste waarde was", aldus de inmiddels twintigjarige centrale verdediger.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019