Gibraltar won nog nooit en boekt nu twee zeges op rij

Gibraltar won nog nooit en boekt nu twee zeges op rij

17 oktober 2018 – Gibraltar is in extase. Het mini-staatje (op archiefbeeld) won tot vorige week nog nooit een officiële wedstrijd, maar heeft deze week geweldig toegeslagen. In het weekend werd er gewonnen bij Armenië en dinsdag was het weer feest. Tegen Liechtenstein boekte het land de eerste thuiszege: 2-1.In Groep 4 van Divisie D van de Nations League mag het land daardoor nu dromen van promotie naar Divisie C. Daar had niemand rekening mee gehouden bij de start van de Nations League. Het land met 30.000 inwoners kwam met 0-1 achter, maar won dinsdag toch met 2-1 van Liechtenstein.

De eerste twee officiële winstpartijen worden groots gevierd in Gibraltar. "Dit is de belangrijkste week in de voetbalgeschiedenis van het land", jubelt bondscoach Julio Ribas. "Het is zelfs de mooiste avond van mijn leven", aldus de bondscoach uit Uruguay.

Gibraltar staat nu tweede in Groep 4, met drie punten minder dan koploper Macedonië. Armenië heeft eveneens zes punten, terwijl Liechtenstein met drie punten het lelijke eendje is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019