Brands: "NAC in alles een veel mooiere club dan Willem II"

Brands: "NAC in alles een veel mooiere club dan Willem II"

17 oktober 2018 – Kevin Brands stond bij zowel NAC Breda als Willem II op de loonlijst en kent de sentimenten in Brabant dus al te goed. Komend weekend strijden beide rivalen tegen elkaar in Breda. Als het aan Brands ligt, dan wint de thuisploeg.De dertigjarige middenvelder speelde tussen 2013 en 2015 bij Willem II en droeg tussen 2015 en 2016 het shirt van NAC. Momenteel speelt hij bij Barendrecht. "Ik voel oprechte passie bij NAC, het hele stadion doet mee en de supporters gaan door het vuur voor de spelers", zegt hij tegen BN De Stem. "Willem II is rustig, er gebeurt veel minder en alleen achter het doel roeren ze zich een klein beetje. Als speler van Willem II is het intimiderend om in Breda te spelen, andersom niet. NAC is in alles een veel mooiere club met een trouwere en grotere aanhang. Ik krijg nu nog kippenvel als ik eraan denk. Ik durf eerlijk te zeggen dat ik spijt heb van mijn vertrek."

Brands maakte in mei 2016 een cruciaal moment mee in zijn carrière. Als speler van NAC mist hij in de uitwedstrijd tegen Willem II een enorme kans liggen, door in de slotfase met het hoofd voorlangs te mikken. Op dat moment stond de ploeg met 3-1 achter in het finaleduel van de play-offs. Omdat NAC thuis maar met 2-1 won, blijkt de misser van Brands cruciaal. NAC promoveert niet en Willem II blijft in de Eredivisie.

Nog altijd heeft Brands last van die misser. "Ik schrok dat ik zo vrij stond. Omdat het die dag regende, gleed de bal van mijn hoofd. Keeper Kostas Lamprou stond vast aan de grond, verslagen. Ik kop nog vrij goed in, maar zie de bal dertig centimeter naast gaan. Volgens mij schampte hij zelfs de paal. Ik deed mijn ogen dicht, viel op mijn rug en bleef liggen. 'Dat was het dan', dacht ik."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019