Löw en DFB-voorzitter Grindel zien perspectief bij jong Duitsland

17 oktober 2018, 09:55

Joachim Löw presteert na het zeer tegenvallende WK voetbal in Rusland nog altijd niet veel beter met Duitsland en is op weg naar het slechtste kalenderjaar ooit van die Mannschaft in de historie. Ondanks een nieuw verlies tegen Frankrijk (2-1) dinsdagavond krijgt de oefenmeester steun van DFB-voorzitter Reinhard Grindel én ziet hij zelf ook nog aanknopingspunten.

"Wat deze jonge ploeg heeft laten zien tegen Frankrijk, belooft veel voor de toekomst", loofde Grindel, van de DFB, na het duel in de Duitse media. De ploeg van Löw kwam op voorsprong dankzij een pingel van Toni Kroos, maar ging uiteindelijk wel onderuit. "Maar dit geeft moed voor de toekomst." Serge Gnabry (23), Leroy Sane (22), Thilo Kehrer (22) en Niklas Süle (23) stonden als jonge spelers in de basis van Duitsland. 

Bondscoach Löw vond dat zijn jonge elftal gelijkwaardig was aan dat van Frankrijk. "Ik ben blij met hoe we gespeeld hebben en hoe we in het veld stonden na het slechte duel met Nederland. De jonge spelers hebben nog niet de benodigde ervaring, maar dit geeft moed voor de toekomst. Dit was heel anders dan tegen Nederland. We hebben het goed gedaan."

Volgens de keuzeheer was Frankrijk gewoon nog een maatje te groot voor zijn elftal. "Ze hebben heel veel kwaliteit en maken uit de paar kansen die ze krijgen, twee doelpunten", aldus Löw. Dit kalenderjaar won hij pas driemaal met Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen