Groeneveld vindt doelpunt in België 'extra mooi'

Groeneveld vindt doelpunt in België 'extra mooi'

17 oktober 2018 – Arnaut Danjuma Groeneveld maakte daags na zijn eerste interland ook al zijn eerste doelpunt in het Nederlands elftal. Zijn treffer tegen België bezorgde Oranje bovendien een gelijkspel (1-1) en dus was er reden tot lachen voor de speler van Club Brugge. "Dat het hier in België gebeurde, maakt het voor mij extra mooi."Dat vertelde hij voor de camera's van de NOS. "Ik twijfelde eerst nog. Moet ik aannemen of direct schieten?", beschrijft Groeneveld zijn doelpunt. "Ik zag dat ik veel tijd had, het was een goede pass van Memphis." Wel bleef de aanvaller op het randje van buitenspel staan. "Dus keek ik nog een paar keer naar de grensrechter of ik niet werd teruggevlagd."

Dat was niet het geval en dus kwam de aanvaller op het scoreformulier. Hoewel België voor die tijd sterker was, kon Groenveld niet ontevreden zijn. "Als je met 1-1 gelijkspeelt in en tegen België, dan kan je denk ik wel tevreden zijn. Ondanks dat zij sterk begonnen, zijn we vrij kalm gebleven. Al kregen ze ook geen honderd procent kansen."

En dus keert Groeneveld met twee interlands en één doelpunt terug naar België. Is hij al met al tevreden over zijn eerste periode? "Ik wil mijn best doen, laten zien dat ik van waarde kan zijn voor het team. Als ik puur naar mezelf kijk, ben ik wel tevreden", zei hij aarzelend. "Maar het gaat niet echt om mij, ik kijk liever naar het team." Lachend: "Of ik bescheiden ben? Ja, en dat is maar beter ook."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019