Blind over tactiek: "Frankrijk won er het WK mee"

Blind over tactiek: "Frankrijk won er het WK mee"

16 oktober 2018 – Bij afwezigheid van Virgil van Dijk droeg Daley Blind de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal. De Ajacied zag dat Oranje voor de tweede keer in korte tijd een resultaat boekte tegen een van de beste landen ter wereld. "Er blijft een positief beeld hangen. Ik denk dat we tevreden mogen zijn, maar vooral de eerste 25 minuten viel er genoeg te verbeteren."De gelegenheidsaanvoerder is tevreden over het spel van Oranje. "In de tweede helft hebben we bij vlagen goed voetbal laten zien", vertelt Blind tegen de NOS. "Voor rust kwamen we er niet echt aan te pas. We creëerden kansen uit de counter, maar dat is ook een compliment op de manier waarom we stonden."

Resultaattechnisch vond de verdediger annex middenvelder de wedstrijd tegen België een leerzame. "Tegen de nummer één van de wereld is een 1-1 gelijkspel buitenshuis geen slecht resultaat. Het is een prima uitslag." Toch vindt Blind dat er een fase negatief uitsprong. "Ik denk dat we tevreden mogen zijn, maar vooral de eerste 25 minuten viel er genoeg te verbeteren."

De ietwat behoudende tactiek vindt Blind gerechtvaardigd. "Je ziet uiteindelijk wel dat ze er moeilijk doorheen komen, dus dat geeft vertrouwen. Volgens mij won Frankrijk er zo het WK mee, en daar is niks mis mee."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019