Griezmann helpt Fransen langs kwakkelende Duitsers

Griezmann helpt Fransen langs kwakkelende Duitsers

16 oktober 2018 – De Nations League-kraker tussen Frankrijk en Duitsland is dankzij een uitstekende Antione Griezmann in het voordeel van de regerend wereldkampioen beslecht. De Fransen kwamen op achterstand tegen de WK-winnaar van 2014, maar twee treffers van Griezmann zorgden uiteindelijk voor de overwinning voor Les Bleus.Daar zag het er in de openingsfase nog niet naar uit. Duitsland, dat na de fikse nederlaag tegen Nederland met enkele wijzigingen aantrad, kwam via Toni Kroos op voorsprong. De middenvelder trof na krap een kwartier raak vanaf de strafschopstip. Duitsland leek zich dus te hebben herpakt, maar na rust sloegen de Fransen onder aanvoering van Griezmann keihard terug.

De spits van Atlético Madrid kreeg het publiek in het Stade de France op de banken bij de gelijkmaker. Hij kopte op prachtige wijze de 1-1 achter Manuel Neuer. Vanaf dat moment bleek weer waarom Frankrijk maanden geleden wereldkampioen werd. De druk op de Duitsers werd groter en tien minuten voor tijd besliste Griezmann het duel vanaf de stip.

De 2-1 betekende een Franse overwinning en een nieuwe klap voor Die Mannschaft. De Duitsers staan met slechts één punt uit drie wedstrijden onderaan in de poule met Nederland en Frankrijk. Oranje heeft drie punten uit twee wedstrijden, terwijl de wereldkampioen met zeven uit drie soeverein aan de leiding gaat.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019