Oranje onder 19 sluit eerste kwalificatieronde af met nederlaag

16 oktober 2018, 16:55

Oranje onder 19 heeft de eerste EK-kwalificatieronde met een nederlaag afgesloten. Gastland Ierland was dinsdag met 2-1 te sterk. Nederland was al geplaatst, maar had zijn zinnen wel gezet op de eerste plaats om in de volgende kwalificatieronde de sterke landen te ontlopen.

Bondscoach Maarten Stekelenburg (op archiefbeeld) vond de nederlaag, waar NEC'er Ole Romeny het enige doelpunt voor Oranje maakte, onnodig. "Vooral omdat we zelf niet ons niveau haalden. Natuurlijk heb je altijd te maken met de kwaliteit van de tegenstander en de Ieren speelden gewoon heel goed georganiseerd voetbal, maar het begint altijd bij jezelf", stelt Stekelenburg op OnsOranje. "Duels winnen en de juiste dingen doen aan de bal. Daar zit wat mij betreft de grootste teleurstelling van deze wedstrijd. We waren heel slordig in de passing en kwetsbaar bij balverlies."

Het jeugdelftal won deze kwalificatiereeks eerder overtuigend van Faroer (5-0) en Bosnië-Herzegovina (6-0). In de tweede kwalificatieronde worden 28 ploegen over zeven verschillende groepen verdeeld. Alleen de groepswinnaars spelen komende zomer op het EK in Armenië, dat als gastheer automatisch is geplaatst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen