Gisteren gemist: zeldzaam verlies Spanje, Schöne terug bij Ajax

16 oktober 2018, 00:30   Bijgewerkt: 15 oktober 2018, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 15 oktober.

NEC's hoofdsponsor zit in serieuze financiële problemen

NEC-hoofdsponsor EnergieFlex zit in de financiële problemen. De energieleverancier heeft uitstel van betaling aangevraagd. Hierbij hoeven schuldeisers voor een bepaalde tijd niet betaald te worden. Bij EnergieFlex is een bewindvoerder aangesteld die de mogelijkheden onderzoekt om het dreigende faillisement af te wenden.

Oranje heeft één of twee vraagtekens voor duel met België

Het Nederlands elftal is nagenoeg fit voor de oefeninterland van dinsdag tegen België. Volgens Ronald Koeman zijn er één of twee vraagtekens. Wie het betreft, liet de bondscoach maandag op de persconferentie in het midden. Met zijn technische staf neemt Koeman dinsdagochtend een besluit. "We zullen geen overbodige risico's nemen, ik vind niet dat we dat moeten doen in dit stadium."

Schöne verlaat Deense ploeg en meldt zich bij Ajax

Lasse Schöne meldt zich eerder dan gepland weer bij Ajax. Hij heeft de nationale ploeg van Denemarken verlaten en sluit zich aan bij de selectie van Erik ten Hag. Voor Denemarken staat er dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk op het programma.

Engeland trakteert Spanje op een historische nederlaag

Engeland heeft in de Nations League een historische overwinning geboekt op Spanje (2-3). Het was ruim vijftien jaar geleden dat Spanje een competitieve nederlaag op eigen bodem leed. Het jeugdigde elftal van Gareth Southgate zette de Spanjaarden vooral in de eerste helft te kijk. Dit resultaat betekent ook dat de spanning terug is in groep 4 van Divisie A, waar Engeland Spanje op twee punten volgt en vice-wereldkampioen Kroatië met een wedstrijd minder ook nog een rol van betekenis kan spelen.

Jong PSV wint de mini-topper van jeugdig Jong Ajax

Jong PSV heeft maandagavond de mini-topper van Jong Ajax gewonnen. De Eindhovense beloften zegevierden met 2-1. Jong Ajax trad aan met een flink gewijzigde ploeg. Maar liefst veertien spelers moest trainer Michael Reiziger missen als gevolg van de interlandperiode. Hij moest daarom een beroep doen op negen spelers die in 2000 of later zijn geboren. Zij deden niet onder voor Jong PSV, waar Dante Rigo de meest bekende basisspeler was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen