Kroatië klopt Jordanië, Australië wint met PSV'ers in de basis

15 oktober 2018, 23:24

Kroatië (op archiefbeeld) heeft een krappe oefenzege geboekt op Jordanië. De vice-wereldkampioen zegevierde maandagavond met 2-1. Ook Australië won zijn oefenwedstrijd. Tegen Koeweit werd het 0-4. Bij de Aussies debuteerde Graham Arnold als bondscoach en hadden PSV'ers Trent Sainsbury en Aziz Behich een basisplaats.

Kroatië - Jordanië 2-1

Kroatië speelde met een B-elftal. Zlatko Dalic gunde onder meer Luka Modric, Mateo Kovacic, Ivan Perisic en Ivan Rakitic rust. Zij kwamen vrijdag nog wel in actie tijdens het Nations League-duel met Engeland (0-0). Omdat Modric afwezig was, droeg Domagoj Vida de aanvoerdersband. Hij opende ook de score voor Kroatië. De verdediger kopte een corner via de grond in het doel van Jordanië. Kroatië kwam in de tweede helft op een veilige marge. Matej Mitrovic was de gevierde man. Ook hij scoorde met zijn hoofd. Enigszins gelukkig kwam Jordanië terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Baha Faisal werd van richting werd veranderd en dat gaf doelman Dominik Livakovic het nakijken. Daar bleef het vervolgens wel bij en kan Kroatië zich richten op de komende Nations League-ontmoeting met Spanje.

Koeweit - Australië 0-4

Australië kende weinig moeite met Koeweit. Waar PSV'ers Sainsbury en Behich een basisplaats hadden, zaten Brad Jones (Feyenoord) en Denis Genreau (PEC Zwolle) negentig minuten op de bank. Genreau zat voor het eerst bij de selectie van de Socceroos. Hij zag dat Khaeld Hajiah een eigen doelpunt maakte en Australië daarna via Apostolos Giannou, Tom Rogic en Awer Mabil verder uitliep.