IJsland degradeert uit Divisie A na nederlaag tegen Zwitserland

15 oktober 2018, 22:58

IJsland (op archiefbeeld) is maandag gedegradeerd uit Divisie A van de Nations League. Het land dat de afgelopen zomer debuteerde op het WK was niet opgewassen tegen Zwitserland. In Reykjavik werd het 1-2 voor de Zwitsers, die uitzicht houden op de finaleronde van de nieuwe landencompetitie.

Dat het lastig zou worden in groep 2 wist IJsland van tevoren. De nummer 36 van de wereld zit naast Zwitserland ook bij België in de poule. De eerste ontmoetingen leverden al geen punten op voor IJsland. Vooral het pak slag van begin september in en tegen Zwitserland (6-0) kwam hard aan.

Zo'n avond werd het maandag niet, maar Zwitserland was wel beter. Een goede start in de eerste helft leverde nog geen doelpunten op, maar vlak na rust werd Zwitserland wél beloond. Benfica-spits Haris Seferovic kopte een voorzet van Granit Xhaka bekeken in de verre hoek. Het was verdediger Michael Lang die de voorsprong halverwege de tweede helft verdubbelde.

IJsland bleef tot het einde voor zijn laatste kans gaan. Met een bijzonder fraai schot in de kruising van Alfred Finnbogason zorgde hij weer voor hoop. IJsland was zelfs nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar Birkir Bjarnason zag dat de debuterende keeper Yvon Mvogo zijn poging van dichtbij van de lijn haalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen