Oranje heeft één of twee vraagtekens voor duel met België

15 oktober 2018, 19:49

Het Nederlands elftal is nagenoeg fit voor de oefeninterland van dinsdag tegen België. Volgens Ronald Koeman zijn er één of twee vraagtekens. Wie het betreft, liet de bondscoach maandag op de persconferentie in het midden. Met zijn technische staf neemt Koeman dinsdagochtend een besluit. "We zullen geen overbodige risico's nemen, ik vind niet dat we dat moeten doen in dit stadium."

Virgil van Dijk is er sowieso niet bij. Het was de afspraak dat de aanvoerder alleen tegen Duitsland zou spelen. "Virgil speelde bij Liverpool al met twee gebroken ribben. Hij werd constant geïnjecteerd", vertelde Koeman. "De club had hem ook liever gehouden, maar hij heeft toch gezegd dat 'ie tegen Duitsland wilde spelen. En dat moet je hebben: internationals die ten koste van alles erbij willen zijn."

Als maker van de 1-0 leidde Van Dijk de overwinning op de Duitsers in. Sinds de zege van zaterdag heerst er rondom Oranje sinds tijden weer een hosanna-stemming. "We zijn ook niet verwend geweest de laatste jaren. Het is dan ook wel weer begrijpelijk dat men positief is. Dat ben ik zelf ook, maar we weten ook welke dingen beter moeten. De foutjes die er tegen Frankrijk waren en ook tegen Duitsland, moeten steeds minder worden. Dan hebben we tegen iedereen kans."

Lees meer: Koeman adviseert Belgen: "Geniet er nog even van"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen