NEC's hoofdsponsor zit in serieuze financiële problemen

15 oktober 2018, 18:12

NEC-hoofdsponsor EnergieFlex zit in de financiële problemen. De energieleverancier heeft uitstel van betaling aangevraagd. Hierbij hoeven schuldeisers voor een bepaalde tijd niet betaald te worden. Bij EnergieFlex is een bewindvoerder aangesteld die de mogelijkheden onderzoekt om het dreigende faillisement af te wenden.

Afgelopen zomer bereikten NEC en EnergieFlex nog overeenstemming over een verlengde samenwerking. Vanaf de zomer van 2016 is de sponsor verbonden aan de club uit Nijmegen. NEC is dan ook verrast door de huidige situatie. "Het nieuws sloeg bij ons in als een bom. We zijn compleet verrast, want we hadden samen een uniek en ambitieus plan ontwikkeld voor de club en de stad Nijmegen", zegt NEC-directeur Wilco van Schaik op de website van NEC.

De club gaat nu in gesprek met de bewindvoerder over de toekomst en de kansen van EnergieFlex. Van Schaik: "Daarnaast zullen we ook moeten onderzoeken hoe we de maatschappelijke projecten die voor de komende weken gepland staan alsnog uit kunnen voeren. EnergieFlex is namelijk ook hoofdfounder van onze maatschappelijke stichting."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen