België gaat wisselen tegen Oranje: "Ook niet alles omgooien"

15 oktober 2018, 17:11   Bijgewerkt: 15 oktober 2018, 20:39

België grijpt de oefeninterland tegen Nederland aan om ook andere spelers minuten te gunnen. Dat kondigde bondscoach Roberto Martinez maandag aan op de persconferentie. "Maar we gaan nu ook weer niet alles omgooien. Ik wil nog steeds een competitieve ploeg tussen de lijnen brengen", zei hij.

"We zullen sommige spelers 45 minuten laten spelen en al onze zes wissels gebruiken. Maar we gaan wel proberen te winnen", citeert Het Nieuwsblad de Spaanse coach. "Simon Mignolet? Het zou kunnen dat hij speelt. Maar nu heb ik die beslissing nog niet genomen."

Martinez beseft ook dat het sentiment een rol speelt, ook al betreft het op papier een oefenwedstrijd. "Een wedstrijd tegen Nederland is voor Belgen geen vriendschappelijke wedstrijd, dat begrijp ik. Dat heb ik ook gemerkt bij het vorige duel in Amsterdam. Maar je moet ook begrijpen dat het belangrijkste van deze interlandperiode de overwinning tegen Zwitserland was. Maar het is niet zo, omdat ik enkele wissels doorvoer, dat we het niet serieus nemen."

De Rode Duivels kunnen tegen Oranje in ieder geval niet beschikken over de geblesseerden Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé. Marouane Fellaini is bovendien een groot vraagteken. 

Lees ook: Mertens: "Hosanna-stemming is beetje typisch Nederlands"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen