VAK P: 'Qua supportersbeleid al naar Hoofdklasse gedegradeerd'

15 oktober 2018, 15:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

VAK P is het supportersbeleid van FC Twente zat. Gisteren (zondag) werden twee supportersbussen van MVV teruggestuurd, omdat fans alcohol dronken. Tot verontwaardiging van de harde kern van Twente. Maar volgens de gemeente Enschede lag er een duidelijke afspraak dat de bezoekende fans op de heenreis geen alcohol mochten nuttigen.

'Je club MVV'ke mag een keer in een stadion voor 25.000 toeschouwers uitkomen. Het kost je twee keer 250 kilometer op je vrije zondag, maar vooruit. Vijf dagen voordat het zo ver is, besluit de lokale driehoek dat de reisomstandigheden worden aangepast naar een verplichte buscombi. Al gauw twee keer een extra uur reistijd', schrijft VAK P op haar eigen kanalen. 'Vervolgens bereiken ons voor de wedstrijd geluiden dat de MVV-bussen allen langs politie arrestantencentrum in Borne worden gestuurd. Hier dienden inzittenden schijnbaar een blaastest te ondergaan. Hierop is een aantal bussen teruggestuurd die medewerking weigerde.'

Een deel van de MVV-aanhang kwam te laat aan in het uitvak. 'Heb je dik drie uur in de bus gezeten, word je even de tijd voor een hapje eten, drinken en sanitaire stop ontnomen. En dan te bedenken dat men de term normalisatie in de mond durft te nemen. Diverse uitvakken verkopen tegenwoordig een biertje aan hun gasten, maar in Enschede pakt Onno (burgemeester Van Veldhuizen, red.) alles net iets anders aan. Op het veld was vandaag de Eredivisie ver weg, qua supportersbeleid zijn we al naar de Hoofdklasse gedegradeerd!'

Reactie gemeente

Volgens de gemeente Enschede waren de afspraken over een alcoholverbod duidelijk. "De afspraken zijn door FC Twente afgestemd met MVV zoals dat gebruikelijk is in de Keuken Kampioen Divisie. Iedereen wist er dus van", aldus een woordvoerster tegen RTV Oost. Een politiewoordvoerster vult aan: "Normaliter is de regel dat alleen dronken mensen worden geweerd, alcohol is dan wel toegestaan. Maar in dit geval is het alcoholverbod opgenomen om de kans op ongeregeldheden zo klein mogelijk te maken."

De politie laat ook weten dat de supportersbussen te laat op het afgesproken verzamelpunt waren en dat de MVV-fans om die reden te laat in de Grolsch Veste arriveerden. "Er was een verzamelpunt afgesproken waar zij om 15.30 uur zouden zijn zodat de controle kon plaatsvinden en de supporters bij goedkeuring daarna door konden naar de wedstrijd. De bussen waren te laat op dit punt en daardoor te laat bij de wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen