Spoorboekje: de balans van Oranje, Brazilië tegen Argentinië

16 oktober 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 16 oktober.

Specials 

Oranje kent na eeuwwisseling slechte balans tegen België

Echt hoopvol zijn de resultaten uit het recente verleden niet voor Oranje als het gaat om wedstrijden tegen België. Het Nederlands elftal stapte sinds de eeuwwisseling zelfs nog nooit als winnaar van het veld in de Derby der Lage Landen. De laatste zege werd behaald in 1997. FCUpdate.nl duikt in de recente geschiedenis en bekijkt de laatste vijf krachtmetingen tussen Oranje en De Rode Duivels.

Wedstrijden

Brazilië - Argentinië (20.00 uur)

Een altijd beladen wedstrijd is de ontmoeting tussen Brazilië en Argentinië. De buurlanden vochten in het verleden al vaak om de punten en spelen vanavond een oefeninterland tegen elkaar. Plaats van handeling is Saudi-Arabië, wat er uiteraard voor zal zorgen dat de sfeer iets minder beladen is dan gebruikelijk. Bij de Argentijnen is Lionel Messi, die nog twijfelt over zijn toekomst bij de nationale ploeg, afwezig. Neymar gaat bij Brazilië wel speelminuten maken. 

België - Nederland (20.45 uur) 

Waar Brazilië en Argentinië elkaar vaak tegenkomen, geldt dat niet voor buurlanden België en Nederland. Sinds de eeuwwisseling traden de landen slechts vijf keer aan voor de Derby der Lage Landen. Opmerkelijk is dat Oranje niet één van die duels in winst om heeft gezet. Daar wil het team van Ronald Koeman uiteraard verandering in brengen, maar de nummer één van de wereld zal zich niet zomaar gewonnen geven. Captain Vincent Kompany gaf maandag al aan dat een duel met Oranje nooit vriendschappelijk is. 

Frankrijk - Duitsland (20.45 uur)

In de Nations League-groep van Nederland wordt vanavond een interessante wedstrijd afgewerkt. De twee laatste wereldkampioenen kruisen de degens in Parijs. Bij Duitsland is het crisis na de zeperd tegen Oranje en is de druk op Joachim Löw zeer groot. Volgens Bild staat zijn baan echt niet op het spel en zou hij ook bij een slecht resultaat tegen Frankrijk geen ontslag krijgen. Toch wordt het hoog tijd dat Duitsland punten gaat halen, aangezien het met één punt uit twee duels onderaan staat in Groep 1 van Divisie A. 

Voetbal op tv

13.55 uur: De Comoren - Marokko, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-kwalificatieduel

15.55 uur: Centraal Afrikaanse Republiek - Ivoorkust, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-kwalificatieduel

18.30 uur: Jong Oranje - Jong Oekraïne, FOX Sports 1, voorbeschouwing en verslag van het EK-kwalificatieduel

20.00 uur: Brazilië - Argentinië, FOX Sports 4, live verslag van de oefeninterland

20.25 uur: België - Nederland, NPO 1, voorbeschouwing en verslag van de oefeninterland

20.45 uur: Frankrijk - Duitsland, Ziggo Sport 14, live verslag van het Nations League-duel

20.45 uur: Ierland - Wales, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Nations League-duel 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen