België slijpt de messen: "Duel met Oranje nooit vriendschappelijk"

15 oktober 2018, 12:10

Ondanks dat er bij het duel tussen België en Nederland geen keiharde punten op het spel staan, nemen beide ploegen de wedstrijd uiterst serieus. Dat doet ook Vincent Kompany, de aanvoerder van De Rode Duivels. De verdediger van Manchester City beseft dat er rivaliteit is en ziet het duel in Brussel dan ook niet als een oefeninterland.

België is de trotse koploper van de wereldranglijst en wil dinsdag graag van Oranje winnen. "Er is rivaliteit", zegt Vincent Kompany in aanloop naar de wedstrijd tegen Sporza. "Ik heb nooit geweten dat een wedstrijd tegen Nederland echt vriendschappelijk was. Dat is ook goed, dan verkwisten we onze tijd niet."

Uiteraard heeft de verdediger ook gezien dat Oranje zaterdag met 3-0 van Duitsland won. "Het resultaat is misschien verrassend, maar de manier waarop niet. Het is een verjongde ploeg met spelers die genoeg talent hebben en die zich willen opofferen voor de ploeg." Kompany ziet dat er veranderingen bij Nederland plaatsvinden. "Misschien was dat de zwakte van Nederland in de mindere jaren. Nu is het een ommekeer. Ik heb het gevoel dat er zo veel talent in Nederland is, dat het gewoon een kwestie is van iedereen op dezelfde lijn te krijgen en dan heb je normaal gezien altijd een goeie ploeg."

Kompany vindt dat de situatie van Oranje 'niet helemaal' te vergelijken is met de situatie bij België enkele jaren geleden. "Nederland is altijd een topvoetballand geweest. Wij hebben nu pas een bepaalde stijl en filiosofie opgelegd, dat was vroeger nooit zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen