Kroos-plaaggeest De Roon: "Het is het waard als je met 3-0 wint"

15 oktober 2018, 09:11

Dat Marten de Roon tot de uitblinkers van de interland tussen Nederland en Duitsland behoorde, was enigszins een verrassing te noemen. De middenvelder van Atalanta Bergamo was belangrijk in het verdedigende aspect en kijkt tevreden terug op zijn wedstrijd.

Zijn belangrijkste taak was om het leven van Toni Kroos zuur te maken. "Als Kroos vrij aan de bal is, kan hij 'm overal neerleggen, dus we moesten proberen druk op hem te houden", zegt De Roon tegen Trouw. "Ik denk dat ik dat zo veel mogelijk heb gedaan." De Roon moest veel arbeid leveren. "Ik ben dit wel gewend. Bij Atalanta loop ik ook elke wedstrijd zo'n twaalf, dertien kilometer. Dat is juist mijn kracht. Ik kan die ruimtes en meters belopen. Dan ben je na afloop wel moe, maar dat is het allemaal waard geweest als je met 3-0 wint van Duitsland."

De Roon had eerder al door dat hij op een andere manier belangrijk kon zijn voor Oranje. "Ik zag dat ik iets anders kon dan andere middenvelders", zei hij eerder al. "Vilhena heeft een betere techniek, Pröpper draait makkelijker weg en Ramselaar is een groter talent, maar negentig minuten lang achter een tegenstander aan hollen en ballen afpakken; daarin zag ik dat ik mezelf wel onderscheidde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen