Italië handhaaft zich in Divisie A na verdiende zege op Polen

14 oktober 2018, 22:41

Op de valreep heeft Italië de eerste overwinning in de Nations League geboekt. Cristiano Biraghi maakte zondagavond op bezoek bij Polen het enige doelpunt van de wedstrijd. Met drie punten op zak handhaaft Italië zich sowieso in Divisie A en blijft het in groep 2 in het spoor van koploper Portugal. Voor Polen is het doek al gevallen in de hoogste divisie.

De Azzurri heersten negentig minuten lang in het Slaski stadion van Chorzów. Het leverde voldoende kansen op voor Italië. Het elftal van Roberto Mancini had pech met twee keer een poging die de lat raakte. Maar het vizier stond ook onvoldoende op scherp bij de Italianen. Diverse mogelijkheden werden om zeep geholpen. Slordig was de afgekeurde buitenspelgoal van Lorenzo Insigne in de tweede helft.

Italië was waarschijnlijk als winnaar van het veld gestapt als het die mogelijkheid attenter had uitgespeeld. Polen kwam amper in het hele stuk voor. Zelden meldden de gastheren zich voor het doel van Gianluigi Donnarumma. Slechts één keer moest de doelman van Italië aan de bak toen invaller Kamil Grosicki voor hem opdook. In de rebound had Arek Milik de bal voor het inschieten, maar joeg hij de bal over het doel van Donnarumma.

Een Poolse voorsprong was ook onverdiend geweest. Italië had als enige recht op de zege. Die kreeg de wereldkampioen van 2006 in blessuretijd. Biraghi (Fiorentina) werkte de bal na een bekeken kopballetje van debutant Kevin Lasagna (Udinese) bij de tweede paal in het doelpunt en schonk hij Italië daarmee de eerste overwinning in de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen