Spoorboekje: Koeman schuift aan en waar spelen Oranjevrouwen?

15 oktober 2018, 07:00   Bijgewerkt: 14 oktober 2018, 23:21

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 15 oktober.

Nieuws

Waar en wanneer gaan de Oranjevrouwen spelen

De KNVB wil vandaag communiceren waar en wanneer de Oranjevrouwen in actie komen tegen Zwitserland. De finale van de play-offs voor één WK-ticket wordt in ieder geval tussen 5 en 13 november gespeeld. Utrecht, Heerenveen en Groningen zijn mogelijke speelsteden. In de WK-kwalificatie deed de Europees kampioen Groningen en Heerenveen al eens aan, maar Utrecht nog niet.

Koeman praat met de media

Ronald Koeman schuift in Brussel aan voor de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland van dinsdag tegen België. Hoe (fit) is het Nederlands elftal uit het duel met Duitsland gekomen, en wat verwacht Koeman van het treffen met de Belgen? Naast Koeman schuift ook een speler aan.

Wedstrijden

Jong PSV - Jong Ajax (20.00 uur)

Op papier een topper: de beloften van PSV tegen die van Ajax. Behalve dat er prestige op het spel staat, kunnen beide ploegen een jump maken maken op de ranglijst van de Eerste Divisie. Regerend kampioen Jong Ajax kan zich bij winst in de top vijf melden, voor Jong PSV lonkt de stap naar het linkerrijtje.

Spanje - Engeland (20.45 uur)

Alweer de tweede ontmoeting tussen beide landen in de Nations League. Spanje was in september met 1-2 te sterk voor de Engelsen. De Spanjaarden gaan ook fier aan kop in de groep, die Kroatië compleet maakt. De wereldkampioen van 2010 won alle twee wedstrijden. Engeland wacht nog op de eerste zege. Het elftal van Gareth Southgate speelde vrijdag gelijk tegen Kroatië (0-0). Tegen Spanje zal het beter moeten en is het ook vooral te hopen dat dit duel meer spektakel oplevert.

IJsland - Zwitserland (20.45 uur)

IJsland heeft wat goed te maken tegen Zwitserland. Een maand geleden kreeg het team van Erik Hamren in en tegen het Alpenland een ontzettend pak slaag: 6-0. Om niet te degraderen uit Divisie A van de Nations League moet IJsland vanavond ook winnen.

Voetbal op tv

18.55 uur: Persconferentie Ronald Koeman, FOX Sports 3 - live verslag van persconferentie

20.00 uur: Jong PSV - Jong Ajax, FOX Sports 1 - live verslag van duel uit Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica - voetbalpraatprogramma

20.35 uur: Spanje - Engeland, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van duel in Nations League

20.35 uur: IJsland - Zwitserland, Ziggo Sport Extra - live verslag van duel in Nations League

20.40 uur: Nations League Switch, Ziggo Sport Select - schakelkanaal tussen wedstrijden Nations League

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1 - praatprogramma met journalisten

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen