Hiddink heeft werk aan de winkel met Chinese beloftenploeg

Hiddink heeft werk aan de winkel met Chinese beloftenploeg

14 oktober 2018 – Guus Hiddink besloot om 'ja' te zeggen tegen de aanbieding om coach te worden van de Chinese beloftenploeg. Het doel is om het Chinese elftal klaar te stomen voor de Olympische Spelen, maar dat gaat nog een hels karwei worden.

De Chinese Olympische ploeg was alleen van de partij tijdens de Olympische Spelen in eigen land en kwalificeerde zich daarnaast nooit. Het is aan de 71-jarige coach om dat wel voor elkaar te krijgen. Momenteel is de selectie op trainingskamp in Hoenderloo. "Of de selectie goed is? Nou, ik ben vorige maand bij een toernooi in Zuid-China geweest. Toen kreeg ik een selectie aangeboden, waarbij ik dacht: Oeh, ik moet nog even doorscouten", zegt hij tegen de NOS.

Het Chinese voetbal is desondanks aan het veranderen, ziet de trainer. "Clubs die een bedrag van boven de vijf miljoen euro uitgeven aan een transfer, moeten het bedrag dat boven die vijf zit, ook storten bij de bond voor jeugdontwikkeling. Op zich een prima regel. En er geldt nu een maximum van drie buitenlanders in een selectie en dan moeten er ook drie Chinezen van onder 23 in spelen. Maatregelen die goed zijn voor het Chinese voetbal."

gerelateerd