Spelersrapport: Van Dijk, De Jong en Memphis de uitblinkers

14 oktober 2018, 11:12

Hoewel het Nederlands elftal af en toe flink onder druk stond, speelde het een prima wedstrijd tegen Duitsland. De 3-0 zege laat zien dat Oranje definitief de weg naar boven heeft ingeslagen. Spelers van wie wordt verwacht dat zij het 'nieuwe' Oranje dragen, deden dat in de Johan Cruijff ArenA. Al viel één speler toch wat tegen. Desondanks zijn er op het spelersrapport van FCUpdate.nl louter voldoendes te vinden.

Jasper Cillessen - 7

Hield knap de nul tegen Duitsland. Jasper Cillessen keepte een prima pot en voorkwam een aantal Duitse doelpunten. Zijn redding op een schot van Thomas Müller in de beginfase was erg belangrijk. Cillessen liet zien dat een gebrek aan speeltijd bij FC Barcelona geen invloed heeft op zijn prestaties als international.

{image[329514][right-half][]}Denzel Dumfries - 7

Toen hij tegen BATE Borisov in de voorronde van de Champions League debuteerde, oogde Denzel Dumfries nerveus. Als Oranje-debutant leek de rechtsback echter geen last van zenuwen te hebben. Dumfries maakte een paar foutjes, maar speelde al met al een puike partij. De geblesseerde rechtsbacks hebben er een serieuze concurrent bij.

Matthijs de Ligt - 5,5

Vaak bewierookt, maar Matthijs de Ligt speelde absoluut niet zijn beste wedstrijd in het Nederlands elftal. De centrale verdediger was - met name in de beginfase - slordig. Zijn lange passes kwamen niet aan en een miscommunicatie met Dumfries leverde bijna de 0-1 op. Naarmate de wedstrijd vorderde, speelde De Ligt beter, wat hem een krappe voldoende oplevert.

{image[329513][right-half][]}Virgil van Dijk - 7,5

Toonde zich een echte leider. Virgil van Dijk nam Oranje bij de hand. Verdedigend zette hij de lijnen uit en aanvallend droeg hij ook zijn steentje bij door de 1-0 te maken. Van Dijk behoort nu tot de beste verdedigers ter wereld, wat hij ook in het Nederlands elftal etaleert.

Daley Blind - 6

Eén van de minst opvallende spelers van de avond was Daley Blind. De linksback is vaak het mikpunt van kritiek, maar tegen Duitsland was er niet heel veel aan te merken op zijn spel. Al kwam Blind wel een keer heel goed weg toen Müller uit zijn rug wegliep en bíjna scoorde. Dat soort foutjes kunnen fataal zijn.

{image[329512][right-half][]}Frenkie de Jong - 7,5

Hij speelde nog maar zijn derde interland, maar Frenkie de Jong is nu al niet meer uit Oranje weg te denken. Ook tegen Duitsland bewees de Ajacied dat hij op het hoogste niveau meekan. De Jong liet net als tegen Frankrijk zien dat hij niet onder de indruk is van de sterren op het middenveld van de Duitsers. Zijn overzicht en rust aan de bal zijn goud waard voor Oranje.

Marten de Roon - 6,5

De meest verrassende basisspeler van het Nederlands elftal. Marten de Roon verving Davy Pröpper en deed dat naar behoren. Onopvallend, maar verdienstelijk. Op een gegeven moment was hij wel Leroy Sané compleet kwijt, wat bijna de gelijkmaker opleverde. Voor Koeman is het in elk geval niet verkeerd om iemand als De Roon achter de hand te hebben.

{image[329524][right-half][]}Georginio Wijnaldum - 7

Het heeft even geduurd, maar Georginio Wijnaldum lijkt zijn draai te hebben gevonden in het Nederlands elftal. Als aanvallende middenvelder maakte de Liverpool-speler het Duitsland erg moeilijk. Zijn sterke optreden bekroonde hij met een doelpunt, al had hij af en toe wel iets zorgvuldiger in de passing kunnen zijn.

Steven Bergwijn - 6

Met zijn maatje Denzel Dumfries mocht Steven Bergwijn voor de eerste keer het Oranje-shirt aantrekken. De PSV'er was dreigend, maar iets té anoniem. Toch mag Bergwijn terugkijken op een geslaagd debuut, want de buitenspeler liet zien dat hij mee kan draaien op het hoogste niveau.

{image[329523][right-half][]}Memphis Depay - 7,5

Eén van de betere, zo niet de beste op het veld. Memphis Depay stond vaak op een eiland, maar wist zich opvallend vaak te redden. Hij is dé aanvalsleider van het Nederlands elftal, zoveel is nu duidelijk. Nadat hij de lat had geraakt, schoot Memphis vlak voor tijd alsnog raak. Een mooie bekroning op een uitstekende wedstrijd.

Ryan Babel - 6,5

Bezig aan een tweede jeugd. Ryan Babel was lang uit beeld bij Oranje, maar toont zich een belangrijke, ervaren kracht. Hij had bij de 1-0 wat pech bij de afronding, maar bestreek zowel verdedigend als aanvallend de linkerflank.

Danjuma - 6

Mocht net als Dumfries en Bergwijn zijn debuut maken in het Nederlands elftal. Danjuma zorgde voor dreiging, maar werd nooit écht gevaarlijk. Heel veel heeft hij in een kort tijdsbestek ook niet kunnen laten zien.

Quincy Promes - 6

Lijkt in de pikorde te zijn ingehaald door Bergwijn. Quincy Promes komt bij Sevilla niet heel veel aan spelen toe en liet tegen Duitsland ook niet veel zien. Hij deed aan de andere kant ook niet veel verkeerd.

Invaller Nathan Aké speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen