Koeman ziet grote toekomst voor het Nederlands elftal

13 oktober 2018, 23:25

Ronald Koeman beseft dat het Nederlands elftal zaterdagavond een aantal keer goed wegkwam tegen Duitsland, maar is bovenal trots op de prestatie van zijn ploeg. Oranje boekte in de Johan Cruijff ArenA dankzij doelpunten van Virgil van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum een knappe 3-0 zege op de Duitsers. De bondscoach denkt dat zijn manschappen door de overwinning weer een volgende stap hebben gezet.

Tegenover de NOS vertelt Koeman dat hij zijn ogen niet sluit voor de momenten waarop Oranje flink onder druk werd gezet door Duitsland. "Maar we kunnen trots zijn op deze jongens, ze hebben ongelooflijk gevochten en laten zien dat ze geweldig kunnen voetballen. Er zit zóveel in. Chapeau voor de debutanten, moet je eens kijken waar ze over drie à vier jaar staan. Dan zijn ze nog veel sterker en volwassener. Ik zie echt een grote toekomst voor het Nederlands elftal."

Koeman zag Oranje in Amsterdam nerveus beginnen. "Er zijn genoeg momenten geweest dat het anders had kunnen lopen. We begonnen slordig, met Matthijs de Ligt een paar keer. We hadden geen grip op Duitsland, maar groeiden in de wedstrijd. Daarna komen we door een fantastische goal op 1-0. Vervolgens maken we de verkeerde beslissing door druk te blijven zetten. Daardoor ontstonden grote ruimtes op het middenveld. Als je één ding níét moet doen tegen de Duitsers, dan is dat het veld groot maken. Ze gingen tussen de linies spelen en kregen grote kansen."

De inbreng van Quincy Promes en Arnaut Danjuma Groeneveld zorgde ervoor dat de rust weer wat terugkwam bij Oranje. Zij kregen als taak om hun backs te blijven volgen. "We hebben toen met z'n allen verdedigd, maar je staat wel 1-0 voor, tegen Duitsland", aldus Koeman, die zegt dat 'iedereen' de zege nodig had. "Niet alleen de bondscoach of spelers, maar heel Nederland. Er is een begin gemaakt, we zijn nu weer een stap verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen