Onverzettelijk Oranje met overtuigende cijfers langs Duitsland

13 oktober 2018, 22:41   Bijgewerkt: 14 oktober 2018, 15:59

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond met overtuigende cijfers gewonnen van Duitsland: 3-0. Virgil van Dijk zette Oranje op 1-0 in de eerste helft, waarna het lang spannend bleef omdat de ploeg van Ronald Koeman niet scherp genoeg was in de omschakeling. Duitsland heerste, miste grote kansen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Vlak voor tijd maakte Memphis Depay de bevrijdende 2-0 en Georginio Wijnaldum zorgde voor het slotakkoord.

Het opportunisme in het Oranje-kamp was voorafgaand aan deze klassieker vrij hoog. Spelers en trainer spraken vertrouwen uit in een goede afloop, van dit Duitsland zou toch echt wel gewonnen kunnen worden. Op basis van de twintig minuten tegen Frankrijk waarin Nederland een goal maakte, was dat misschien ook wel terecht. Verder had Koeman geconstateerd dat er nog veel werk aan de winkel was en Duitsland was natuurlijk niet zomaar een tegenstander.

Het duurde even voordat Oranje de zenuwen van zich had afgeschud, want vanaf de aftrap oogde Oranje onwennig en onzeker. Het leidde tot kansen voor Timo Werner (naast) en Thomas Müller (redding Jasper Cillessen), daarna kwam Oranje pas echt los. Het groeide naarmate de eerste helft vorderde in de wedstrijd en de eerste kans leverde ook direct een goal op. Ryan Babel kopte uit een corner op de lat, Van Dijk knikte de rebound binnen: 1-0.

Het gaf Nederland vertrouwen, het stond opeens voor tegen de wereldkampioen van 2014. Mooie aanvallen via veel schijven volgden, maar Babel kon een voorzet van de sterk debuterende Denzel Dumfries net niet tegen de touwen schuiven door ingrijpen van Matthias Ginter en Wijnaldum en Depay zagen hun inzetten naast gaan. Oranje ontsnapte tussendoor nog aan de 1-1, Müller raakte vanuit kansrijke positie het zijnet.

Zelf kreeg Oranje alleen in de omschakeling kansen, het vergat de Duitsers lange tijd echter de genadeklap uit te delen. Vaak werd een counter niet goed uitgespeeld, daarnaast strandde Depay op Manuel Neuer en Wijnaldum mikte te hoog met een gekruld schot. Pas drie minuten voor tijd maakte Depay aan alle onzekerheid een eind. Invaller Quincy Promes bediende hem met een lage voorzet, de spits van Olympique Lyon nam aan en maakte er eenvoudig 2-0 van.

Daarmee was de spanning eraf, eindelijk ging Nederland weer eens winnen van Duitsland. Het karakter dat Oranje de hele wedstrijd toonde, werd zodoende beloond. Er kwam zelfs nog een derde goal, ook al was dat misschien iets teveel van het goede. Eerst was het Depay die de lat raakte, in de laatste seconde van het duel was het Wijnaldum die wel doel trof. Hij zette zo de extra kers op de taart, met 3-0 winnen van Duitsland mag toch een zeer knappe prestatie worden genoemd.

Opstelling Nederland*: Jasper Cillessen, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Daley Blind, Marten de Roon, Frenkie de Jong (77. Nathan Aké), Georginio Wijnaldum, Steven Bergwijn (68. Arnaut Danjuma-Groeneveld), Ryan Babel (68. Quincy Promes), Memphis Depay.

*De beoordelingen van Nederland volgen morgen in een uitgebreid rapport

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen