KNVB blundert en ziet schorsing Rosario over hoofd

13 oktober 2018, 19:39

Een flater van jewelste van de KNVB: Pablo Rosario blijkt niet speelgerechtigd voor de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland vanavond. De middenvelder van PSV liep vorige maand een schorsing van één wedstrijd op bij Jong Oranje, na een rode kaart in de wedstrijd tegen Jong Schotland en blijkt daardoor niet speelgerechtigd.

Op OnsOranje valt te lezen dat de KNVB van mening was dat die schorsing voorbij is, omdat Jong Oranje gisteren al speelde tegen Letland. Bovendien leest de KNVB in de officiële regels dat de schorsing alleen betrekking heeft op duels van Jong Oranje. De UEFA interpreteert de regels anders en zegt dat ook duels van het A-elftal onder de schorsing vallen, en dat een geschorste speler in zo'n situatie pas twee dagen later weer in actie mag komen.

De KNVB steekt de hand in eigen boezem en realiseert zich dat in dit geval grondiger onderzoek had moeten plaatsvinden. Door de schorsing kan Rosario zijn debuut vanavond in ieder geval vergeten, terwijl teamgenoten Denzel Dumfries en Steven Bergwijn wel vanaf de aftrap beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen