Konterman boos op spugende Teze, maar straft niet

13 oktober 2018, 12:24

Jeugdinternational Jordan Teze heeft geen beste beurt gemaakt bij Nederland onder 20 jaar. De PSV'er misdroeg zich in de wedstrijd tegen Duitsland door een tegenstander te bespugen. Het komt de verdediger op een vermaning van bondscoach Bert Konterman te staan. "Zowel wij als team, als Jordan zelf, vinden dat dit niet op een voetbalveld thuishoort."

In Duitsland werd al snel een vergelijking met Frank Rijkaard gemaakt. Op het WK in 1990 bespuugde de Nederlander destijds Rudi Völler. Bert Konterman, coach van Oranje onder 20, is niet bepaald blij met de actie van Teze. "Tijdens deze ruzie zijn er over en weer dingen gebeurd die absoluut niet door de beugel kunnen", meldt de NOS. "Er is gespuugd. Zowel wij als team, als Jordan zelf, vinden dat dit niet op een voetbalveld thuishoort en ook zeker niet hoort bij een speler die uitkomt voor zijn land."

Volgens Konterman heeft Teze spijt van het 'spuugincident'. "Wij zien dit als een incident, maar het mag wel duidelijk zijn dat we dit niet meer willen zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen