De Ligt bekijkt op YouTube beelden van topspitsen

13 oktober 2018, 12:15   Bijgewerkt: 13 oktober 2018, 12:28

Met Matthijs de Ligt centraal achterin neemt Oranje het zaterdagavond op tegen aartsrivaal Duitsland. Voor de nog altijd pas negentienjarige verdediger is het weer een mooie kans om op topniveau in actie te komen. En dat doet hij niet zonder voorbereiding. "Dan ga ik thuis lekker achter mijn computer zitten en zoek ik op YouTube filmpjes van die spitsen op."

Tegen Duitsland komt De Ligt oog in oog te staan met Timo Werner, terwijl over een paar dagen België met Romelu Lukaku in de spits de tegenstander is. Eerder dit seizoen speelde de Ajax-verdediger al tegen Bayern München (Robert Lewandowski) en Frankrijk (Oliver Giroud). De Ligt vertelt tegen De Telegraaf dat hij niet onvoorbereid te werk gaat tegen topspitsen. "Dan ga ik thuis lekker achter mijn computer zitten en zoek ik op YouTube filmpjes van die spitsen op. Wat doet-ie in een wedstrijd? Hoe beweegt hij in het strafschopgebied? Hoe scoort hij? Dat soort dingen. Niet dat zo'n spits zoiets direct in een wedstrijd tegen mij doet, maar je weet wel wat zo iemand kan. Ik vind het leuk om er zo mee bezig te zijn."

De aanvoerder van Ajax acht Oranje niet kansloos tegen de Duitsers. Hij neemt het spel van de Ajacieden tegen Bayern van een paar weken geleden als voorbeeld. "Met Oranje komen we uit een mindere periode en waren we blij als we de grote ploegen een beetje konden bijbenen. Inmiddels staan we in het veld om een resultaat te boeken. De angst is weg. Ook voor Duitsland. Zie hoe wij met Ajax speelden tegen Bayern München, waar toch de nodige Duitse internationals rondlopen."

Het zijn dus mooie weken voor De Ligt, die geniet van de clashes met spitsen van naam. "Bij Ajax speel je toch tegen een ander niveau ploegen, krijg je iets meer tijd om het voetballend op te lossen. Je zag tegen de Fransen dat een verkeerde keuze van ons een seconde later resulteerde in de 1-0 achterstand."

Aan een voorspelling wil De Ligt zich niet wagen, maar hij vindt dat het Nederlands elftal wel degelijk kans maakt om te winnen. "We moeten bluf en durf tonen om te voetballen. In dit Oranje hebben we voldoende goede spelers en kwaliteit om het Duitsland moeilijk te maken en zelfs van ze te winnen. Laat het nu maar eens gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen