Oud-eredivisionist Uth staat voor mogelijk debuut bij Duitsland

13 oktober 2018, 11:42

De selectie van Duitsland herbergt een opvallende naam. Mark Uth, in ons land in het verleden actief voor sc Heerenveen en Heracles Almelo, kan vanavond in de Johan Cruijff ArenA zijn debuut maken voor Die Mannschaft.

Simon Cziommer haalt in gesprek met de NOS herinneringen op over de tijd waarin hij met Uth speelde. "Ik herinner me Mark als een oprechte jongen met normen en waarden. Hij deed geen gekke dingen en wist toen al wat hij wilde. Terug naar Duitsland, de Bundesliga."

Dat lukte Uth dus; Cizommer is zodoende niet verbaasd dat de spits nu alsnog is geselecteerd voor het Duitse nationale elftal. "Gezien de spitsenproblematiek van de laatste tijd kan ik de oproep wel begrijpen. Hij heeft dit ook verdiend. Ook al is hij nu even geen basisspeler bij zijn club. Dat komt wel goed."

De spits speelt momenteel voor Schalke 04. Daar kwam hij na een dienstverband bij Hoffenheim terecht. In zijn eerste jaar op het hoogste Duitse niveau scoorde Uth zeven keer, vorig jaar liefst veertien keer. In Gelsenkirchen wil het nog niet echt vlotten. Hij kwam tot zeven duels tot nu toe, maar scoorde nog niet. Daar gaat volgens Cziommer snel verandering in komen. "Ze zijn daar zoekende na een geweldige tweede plaats vorig seizoen. Maar ze hebben hem daar natuurlijk niet voor niets gehaald."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen