Transferweekje: Karsdorp, trainers op schopstoel en De Ligt

13 oktober 2018, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over een paar maanden spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Opnieuw valt Karsdorps naam bij Feyenoord

De naam van Rick Karsdorp blijft terugkeren in het geruchtencircuit. Aan het begin van deze maand werd de rechtsback al voorzichtig in verband gebracht met Feyenoord. Nu doet Gazzetta dello Sport er een schepje bovenop: een verhuur aan de Rotterdammers is een serieuze optie. Tot nu toe kwam de drievoudig Oranje-international slechts drie keer in actie voor AS Roma. In zijn eerste jaar miste hij vrijwel het hele seizoen door een knieblessure, in de huidige jaargang komt Karsdorp amper voor in de plannen van trainer Eusebio Di Francesco. De trainer van Roma geeft de voorkeur aan Alessandro Florenzi en Davide Santon. Italiaanse media meldden in september zelfs dat Karsdorp uit de selectie was gezet vanwege onenigheid met Di Francesco. Ergo: Karsdorp zit op een dood spoor in Rome en dus is de link met Feyenoord ook gauw gemaakt. Na het vertrek van Kevin Diks haalden de Rotterdammers nooit een nieuwe rechtsback. Is één en één ook deze keer twee?

Welke topcoach ligt er als eerste uit?

Meerdere internationale topclubs presteren nog zeker niet naar behoren. Leonardo Jardim kreeg afgelopen week de zak bij AS Monaco, maar de verwachting is dat er snel meer zullen volgen. In Manchester, München, Madrid, maar ook in Barcelona zijn de prestaties van de plaatselijke FC's nog zeker niet naar behoren. En met onder anderen Zinedine Zidane, Antonio Conte en Arsène Wenger zijn er genoeg managers van topniveau beschikbaar om in te stappen als dat nodig is. Wie krijgt als eerste de zak bij de Europese topclubs?

{image[326867][right-half][]}Andreas Granqvist naar United

Manchester United smeet de laatste jaren met miljoenen. Van Romelu Lukaku, Fred of Anthony Martial tot aan Paul Pogba. Geld moet rollen en hoe groter de naam, hoe beter. Des te verrassender was het feit dat Andreas Granqvist deze week naar buiten bracht dat Manchester United interesse zou hebben in hem. De 33-jarige oud-speler van FC Groningen voetbalt moment bij het nietige Helsingborgs IF, de opvallende de koploper in Zweden. En aangezien die club nog wel met wat schulden kampt, staan ook zij er voor open. En ach, de man die Zlatan Ibrahimovic vorig jaar voor het eerst in tien jaar versloeg als 'Speler van het Jaar' in Zweden, moet wat kunnen.

NEC: doelman gezocht

NEC wil zijn keepersprobleem zo snel mogelijk oplossen. De Nijmegenaren willen en kunnen niet wachten op de winterse transferwindow, want Marco van Duin is de enige volwaardige sluitpost in de selectie van Jack de Gier. De zorgen begonnen bij Gino Coutinho, die enkele weken geleden zijn carrière per direct beëindigde. NEC raakte helemaal in de problemen nadat Norbert Alblas geblesseerd raakte aan zijn knie. De club moet daarom op zoek naar een clubloze keeper. De proefperiode van Leonard Nienhuis werd na twee dagen alweer afgebroken. Op dit moment lijkt de 22-jarige onbekende Oostenrijker Osman Hadzikic de voornaamste kandidaat om de vacature in te vullen. Zijn proefperiode duurt inmiddels al een week en hij krijgt nog extra de tijd om zich te bewijzen.

{image[329388][right-half][]}De Ligt (weer) in de spotlight

De Frenkie de Jong-hype lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn, maar de Spaanse sportkranten hebben weer een nieuw doelwit gevonden: Matthijs de Ligt. De negentienjarige aanvoerder van Ajacied zou dé topprioriteit van FC Barcelona zijn. Heel vreemd is het niet dat de Catalanen de verrichtingen van De Ligt nauwlettend in de gaten houden, want de centrale verdediger laat week in week uit zien dat hij hij alles in huis heeft om uit te groeien tot een topverdediger. Wie weet waagt Barça snel een poging, want Samuel Umtiti kampt met een knieblessure en Gerard Piqué wordt ook een dagje ouder. Wil Barcelona De Ligt aantrekken, dan zal het diep in de buidel moeten tasten. Bijna de gehele Europese top zit namelijk achter de Ajax-captain aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen