België wint moeizaam, Kroatië en Engeland stellen teleur

12 oktober 2018, 22:47

België heeft in de Nations League een moeizame overwinning geboekt op Zwitserland (2-1). Romelu Lukaku maakte met twee doelpunten het verschil. Kroatië en Engeland, die ook spelen in Divisie A maar in groep 2, kwamen niet verder dan een hele saaie 0-0.

België - Zwitserland 2-1

België kwam tam voor de dag in het duel met Zwitserland. In de eerste helft waren vielen er slechts een paar halve mogelijkheden te noteren. Een hard schot van Youri Tielemans naast het Zwitserse doel was een van de spaarzame wapenfeiten. De tweede helft was vermakelijker. Lukaku brak met zijn 44ste doelpunt voor België de ban. Na een combinatie over de linkerkant stond de spits op rechts helemaal vrij in de zestien en was het voor hem een koud kunstje. Maar de Belgen lieten zich na de voorsprong verrassen door een vrije trap van Zwitserland. Xherdan Shaqiri legde de bal bij de de tweede paal, waar het leder werd teruggekopt op Mario Gavranovic. Tussen meerdere Belgen in kon hij scoren. Zes minuten voor tijd redde Lukaku de zaak alsnog voor de Rode Duivels. Hij was het eindstation van een mooie Belgische aanval

Kroatië - Engeland 0-0

Het was een avond om snel te vergeten voor Kroatië en Engeland. In een leeg stadion - de Kroaten zijn gestraft vanwege wangedrag van de fans - hielden de halve finalisten van het afgelopen WK elkaar in de tang. Eric Dier en Harry Kane raakten de lat, maar verder was er heel weinig te genieten. Doelpunten bleven uit en zo wachten beide landen nog op hun eerste overwinning in de Nations League.

Bekijk hier alle standen van de Nations League!