Fel PSG verwerpt iedere betrokkenheid bij matchfixing

Fel PSG verwerpt iedere betrokkenheid bij matchfixing

12 oktober 2018 – Paris Saint-Germain heeft fel gereageerd op de berichtgeving over mogelijk matchfixing rondom het Champions League-duel met Rode Ster Belgrado (6-1). Sportkrant L'Équipe meldde dat de UEFA de Franse justitie inseinde na een betrouwbare tip over een fixend bestuurslid van Rode Ster. PSG benadrukt in een statement dat het nergens (indirect) bij betrokken is geweest.

De Parijzenaars staan ter beschikking om mee te werken aan en onderzoek, maar tot dusver meldde justitie zich niet bij de kampioen van Frankrijk. 'Paris Saint-Germain zal schade aan haar reputatie niet tolereren. De club behoudt het recht om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen iedereen die schade wil toebrengen.'

Een bestuurslid van Rode Ster zou plannen hebben gehad om miljoenen euro's in te zetten op een nederlaag van zijn club met vijf doelpunten verschil. Zelfs trainer Vladan Milojevic en spelers zouden benaderd zijn om de fix gedaan te krijgen. Naar verluidt had het bestuurslid vijf miljoen euro over voor de nederlaag van Rode Ster. Paris Saint-Germain won anderhalve week geleden met 6-1. 'De club benadrukt dat het veel waarde hecht aan de integriteit van de competities', aldus PSG.

gerelateerd