Uitgeschakeld Jong Oranje wint aan de hand van Dilrosun

12 oktober 2018, 20:28

Jong Oranje heeft de voorlaatste EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In Riga werd het tegen de Letse leeftijdsgenoten 0-3 dankzij Justin Kluivert, Donyell Malen en uitblinker Javairo Dilrosun. Voor de kwalificatie maakt dit resultaat niets meer uit, want Nederland is definitief uitgeschakeld.

De equipe van Erwin van de Looi (op archiefbeeld) had in aanloop naar het duel alleen nog een theoretische kans om uitzicht te houden op het Europees kampioenschap van komende zomer. Donderdag bleek die theoretische kans al verkeken, zo berekende de UEFA. Jong Oranje kon zich niet meer scharen bij de vier beste nummers twee, die later play-offs zullen spelen.

Van de Looi had al een selectie samengesteld met het oog op de toekomst. Het basiselftal tegen Letland kende dan ook twee debutanten: Sherel Floranus en doelman Indy Groothuizen. Daarnaast hadden onder anderen Javairo Dilrosun, Justin Kluivert en Bart Ramselaar een basisplaats. Het begin van Jong Oranje was furieus. Dat gebeurde onder aanvoering van Dilrosun, die ijzersterk begon aan het duel. In de eerste tien minuten werden de gastheren onder druk gezet. Het ontbeerde Richairo Zivkovic en Ramselaar echter aan geluk. Beiden raakten de lat. Letland kwam er sporadisch gevaarlijk uit. Ondanks een behoorlijke kans voor de Letten, scoorden beide ploegen niet in de eerste helft. 

Jong Oranje bleef de bovenliggende partij met de terechte openingstreffer tot gevolg. Een voorzet van Dilrosun werd onderweg zo getoucheerd dat de bal voor de voeten kwam van Kluivert. Hij tikte de bal rustig binnen. Kansen bleven komen voor Jong Oranje. Vooral Kluivert had het vizier niet op scherp. Pas in de slotfase nam Jong Oranje definitief afstand van Letland. Een hoekschop van Malen viel via de blunderende doelman Kristaps Zommers in het Letse doel. Dilrosun bekroonde zijn optreden als maker van de 0-3.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen