Olde Riekerink: "We hadden meer punten moeten hebben"

12 oktober 2018, 19:54

Jan Olde Riekerink ziet ontwikkeling bij sc Heerenveen. Na de overwinning in de seizoensopener tegen PEC Zwolle wonnen de Friezen pas zaterdag tegen De Graafschap voor het eerst weer. In totaal pakte Heerenveen in acht wedstrijden tien punten en dat brengt de ploeg van Olde Riekerink op de negende plaats. "We hadden, vind ik, meer punten moeten hebben", aldus de trainer.

Olde Riekerink sleutelde in de laatste wedstrijden aan zijn elftal. Onder andere Ben Rienstra kreeg een controlerende rol, Yuki Kobayashi kwam op papier als rechtsbuiten te staan. "We stonden vaak niet goed georganiseerd. Dan zoek je binnen je team naar oplossingen. Wat voor type spelers heb je", zegt de oefenmeester op het clubkanaal van Heerenveen. "Ik heb het gevoel dat we als team stappen hebben gemaakt."

Het spel en de resultaten in de eerste acht wedstrijden van Heerenveen leverden kritiek op. Olde Riekerink: "Het begint ermee dat we niet naar onze mogelijkheden presteren. Het gevolg is dan dat er op alles gelet wordt, maar bij ons speelde er niks. Waarom zoiets gecreëerd wordt, weet ik niet."

Na de interlandperiode ontvangt Heerenveen Ajax in het Abe Lenstra Stadion. "Dat zijn altijd prachtige affiches. Als assistent bij Ajax gingen we met knikkende knieën naar Heerenveen. Laten we proberen dat in stand te houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen