De Boer ziet nieuwe generatie opstaan bij Nederlands elftal

12 oktober 2018, 11:56

Frank de Boer denkt dat het Nederlands elftal na enkele magere jaren de weg naar boven weer heeft gevonden. De 48-jarige clubloze trainer ziet een nieuwe generatie doorbreken, wat hem positief stemt. Een gebrek aan kwaliteit lag volgens De Boer ten grondslag aan de tegenvallende prestaties van de afgelopen jaren.

In gesprek met Sky Sports praat De Boer over de toekomst van het Nederlands elftal. "We bevonden ons de laatste jaren in een situatie waarin alleen Arjen Robben het verschil kon maken. Ik denk dat de prestaties voor tachtig procent te wijten zijn aan een gebrek aan kwaliteit", zegt de coach, die bij zowel Ajax als PSV (potentiële) Oranje-spelers ziet doorbreken.

De Boer spreekt van een 'nieuwe generatie'. "Justin Kluivert, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn bij Ajax doorgebroken. En dan is er ook Ryan Gravenberch, die nog maar zestien is en nu al de nieuwe Patrick Vieira wordt genoemd. PSV heeft met Pablo Rosario en Steven Bergwijn ook goede spelers, dus er komt een goede generatie aan."

De trainer looft De Ligt, die hij een grote toekomst toedicht. "Ik ben in het bijzonder gecharmeerd van zijn mentaliteit. Hij is een jonge professional die precies weet wat hij wil", aldus De Boer, die benadrukt dat de juiste mentaliteit erg belangrijk is. "Doorbreken is geen probleem voor talenten. Je ziet vaak dat als spelers doorbreken in het eerste elftal en een eerste grote contract krijgen, ze niet de tweede stap zetten omdat ze denken dat ze het al hebben gemaakt. Dat is juist het moment dat allemaal begint."

Malen

Op zestienjarige leeftijd maakte Donyell Malen de overstap van Ajax naar Arsenal. In Londen brak hij niet door, waarna hij vorig jaar naar PSV verkaste. "Malen doet het aardig goed bij PSV. Hij ging naar Arsenal en nu is hij terug bij PSV, dus wat is er misgegaan? Hij zegt nog steeds dat hij de juiste keuze heeft gemaakt, maar dat is niet zo. Je moet weten dat als je de stap maakt, de lat een stuk hoger ligt terwijl je op die leeftijd juist iedere week moet spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen