Ehizibue vervult voortrekkersrol: "Het is fijn als iemand je helpt"

12 oktober 2018, 10:30   Bijgewerkt: 12 oktober 2018, 10:35

Ondanks dat hij nog altijd maar 23 jaar is, heeft Kingsley Ehizibue de nodige ervaring in het betaald voetbal. De rechtsback doorliep de jeugdopleiding van PEC Zwolle en is sinds drie jaar een vaste waarde in het elftal van de Zwollenaren. Sinds dit seizoen draagt Ehizibue – bij afwezigheid van Bram van Polen – de aanvoerdersband.

"Het is een mooie waardering. Het doet me goed en het geeft vertrouwen", zegt de verdediger in het clubmagazine van de Zwollenaren. Ehizibue is inmiddels talent-af en probeert zijn ervaring over te brengen op de jongere spelers. "Voor een jeugdspeler is alles nieuw, het is fijn als iemand je dan helpt en je op je gemak stelt."

Ehizibue is geboren in Duitsland en heeft zowel een Nederlands als Nigeriaans paspoort. Hij zou dus voor beide landen kunnen uitkomen, maar werd nog door geen van de nationale teams opgeroepen. "Als het moment er is, dan bepaal ik het. Als één van de landen ooit belt is dat alleen maar mooi, maar nu denk ik daar nog niet over na", zegt hij daarover. In de toekomst hoopt hij op een WK te staan. "Je kan altijd dromen, maar we zijn nu hier en ik wil hier nog meer uit mezelf halen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen