Spoorboekje: Van Dijk blikt vooruit, Transferweekje en interlands

13 oktober 2018, 07:00   Bijgewerkt: 12 oktober 2018, 23:08

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 13 oktober.

Specials

Van Dijk over rivaliteit, resultaat en revanche tegen Duitsland

Nederland versus Duitsland. Het is méér dan een wedstrijd tussen twee grote (buur)landen in de Nations League. Het is een duel van sentiment dat wellicht wat minder leeft dan voorgaande edities, maar ook zeker niet weg te denken is bij het duel. Ook voor aanvoerder Virgil van Dijk, die vroeger het sentiment ook voelde als hij naar dergelijke duels keek. "Natuurlijk heeft het wat extra. Dat zal ook nooit veranderen."

Transferweekje

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over een paar maanden spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Nederland Onder-19 - Bosnië Herzegovina Onder-19 (20.00 uur)

Nederland Onder-19 is de EK-kwalificatie afgelopen woensdag uitstekend begonnen met een 5-0 overwinning op de Faroer Eilanden. Met Daishawn Redan (Chelsea) als aanvoerder hopen de jeugdinternationals de volgende stap richting de eindronde te zetten.Vanavond speelt het team van bondscoach Maarten Stekelenburg een thuisduel met Bosnië-Herzegovina, dat de eerste wedstrijd tegen Ierland met 1-3 verloor.

Marokko - Comoren (20.00 uur)

Een Hakim Ziyech-loos Marokko hoopt vanavond de volgende drie punten bij te schrijven in de Afrika Cup-kwalificatie. Tegenstander van de Noord-Afrikanen is de Comoren, dat een maand geleden een knap en verrassend punt veroverde tegen Kameroen (1-1). Ziyech zal vanavond niet in actie komen, maar (oude) bekenden Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat, Sofyan Amrabat, Mbark Boussoufa en Noussair Mazraoui wel.

Nederland - Duitsland (20.45 uur)

Bondscoach Ronald Koeman denkt dat áls Oranje het niveau van de tweede helft tegen Frankrijk aantikt, Duitsland vanavond verslagen wordt. Het Nederlands elftal is de weg omhoog ingeslagen en wil het goede gevoel dolgraag omzetten in een positief resultaat. In een uitverkochte Johan Cruijff ArenA gaat Oranje proberen voor de eerste keer te winnen in de Nations League.

Voetbal op tv

15.00 uur: Slowakije -Tsjechië, Ziggo Select, live verslag van Nations League-duel

15.30 uur: AFC - Excelsior Maassluis, FOX Sports 1, live verslag van Tweede Divisie-duel

18.00 uur: Noorwegen - Slovenië, Ziggo Select, live verslag van Nations League-duel

18.00 uur: Letland - Kazachstan, Ziggo Voetbal, live verslag van Nations League-duel

19.30 uur: FOX Sports vandaag, FOX Sports 1, round-up van sport-, waaronder voetbalnieuws

20.45 uur: Nederland - Duitsland, NPO 1, live verslag van Nations League-duel

20.45 uur: Ierland - Denemarken, Ziggo Select, live verslag van Nations League-duel

20.45 uur: Bulgarije - Cyprus,Ziggo Voetbal, live verslag van Nations League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen