El Khayati denkt dat er nog rek in zit: "Leeftijd is relatief"

12 oktober 2018, 09:38

Nasser El Khayati denkt dat hij nog niet op de top van zijn kunnen is. Ondanks dat hij 29 jaar is, heeft hij nog maar iets meer dan honderdvijftig wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Dat ziet de middenvelder van ADO Den Haag als een voordeel.

De afgelopen jaargang speelde El Khayati voor het eerst in zijn carrière een volledig seizoen. "Normaal gesproken is een speler van 29 bijna op zijn top, maar dan heb je het wel over een speler die dan al een paar honderd wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld heeft", begint de middenvelder tegenover Voetbal International. "Ik heb dat niet, ik heb niet die slijtage van 200 of 300 wedstrijden. Voordat ik bij Kozakken Boys speelde zat ik een tijdje zonder club, of heb ik niet veel gespeeld. Dat is niet goed, maar als ik er één voordeel uit kan halen: mijn lichaam is bij lange na niet zo versleten als een normale voetballer van 29."

De middenvelder zegt dat hij weinig blessures heeft gehad en niet dezelfde slijtage op zijn enkels en knieën heeft als leeftijdsgenoten. "Elk nadeel heeft zijn voordeel, leeftijd is relatief. Laat ik een auto als voorbeeld nemen. Koop jij liever een auto uit 2017 met honderdduizend kilometer op de teller, of een auto uit 2012 met twintigduizend kilometer op de teller? Ik denk dat de meeste mensen het wel weten. Die laatste auto ben ik."

Onlangs gaf El Khayati aan dat hij hoopt op een interlandcarrière bij de Marokkaanse nationale ploeg of Oranje. De middenvelder is bezig aan een ijzersterk seizoen: na acht wedstrijden staat hij op zeven doelpunten en drie assists in de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen