Memphis deels tevreden: "Ik wil elke duel beslissend zijn"

12 oktober 2018, 08:21

Memphis Depay is een belangrijke kracht voor het Nederlands elftal, toch is de aanvaller van Olympique Lyon niet helemaal tevreden met zijn prestatie. Hij wil nóg belangrijker worden voor het elftal van Ronald Koeman. "Ik wil elke wedstrijd beslissend zijn", vertelt de voormalig PSV'er.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat Memphis in op zijn rol in het Nederlands elftal. Hoewel hij fungeert als spits, ziet hij zichzelf niet per se zo. "Ik voel me wel prettig in het centrum, maar ik vul het op mijn eigen manier in. Ik wil niet alleen maar in de punt blijven. Ik voel me het prettigst als ik wat ruimte en vrijheid heb, om de hoeken in te duiken, of om me wat meer uit te laten zakken naar het middenveld. Ik heb de meeste key passes, dat zegt ook wel iets over hoe ik speel. Ik zet ook mensen graag voor de goal. Ik zit er een beetje tussenin, denk ik. Tussen een spits, een buitenspeler en een aanvallende middenvelder in."

Wel heeft Memphis graag dat hij in het spel van Oranje betrokken wordt. "Ik ben een speler die graag veel aan de bal komt. In sommige wedstrijden kan dat niet, maar als dat dan niet lukt, is dat frustrerend. Dan voel je je een beetje alleen op een eiland. Zeker tegen grote landen moeten we daar als team nog in groeien. Maar met een jongen als Frenkie de Jong in de ploeg is dat wel makkelijker", legt Depay uit.

De aanvaller erkent overigens ook dat Oranje op de juiste weg is de laatste tijd. "Maar de volgende stap moet zijn dat we ook een keer een grote wedstrijd gaan winnen. Tegen Duitsland en België hebben we die kans deze week. Een overwinning kan veel betekenen voor het vertrouwen en voor de spirit in het team. Tegen Frankrijk speelden we een goede tweede helft, maar alleen door resultaat te halen, kunnen we bewijzen dat we goed bezig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen