KNVB tevreden, maar ziet verbeterpunten voor de VAR

12 oktober 2018, 08:01

De KNVB is tevreden over de invoering van de VAR tot dusver, maar wil wel de communicatie tussen de scheidsrechter en videoref verbeteren. Volgens Mike van der Roest, namens de voetbalbond betrokken bij het VAR-project, zijn de eerste stappen gezet, maar is de KNVB er nog lang niet. Met name op het gebied van de communicatie moet er volgens hem nog het een en ander beter. 

"We merken dat er draagvlak is voor de VAR. Duidelijke fouten die gecorrigeerd worden, dat begrijpen mensen. Maar tevreden wil nog niet zeggen dat we klaar zijn", vertelt hij tegenover de NOS. "Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Denk dan aan de uitleg van het protocol en de communicatie en samenwerking tussen de VAR en de scheidsrechter."

Zo waren er situaties waarbij de VAR wel ingreep, maar de scheidsrechter bijvoorbeeld niet ging kijken. Dat kan te maken hebben dat de uitleg tussen beiden beter moet. "We merken dat de communicatie tussen scheidsrechter en VAR nog duidelijker kan", aldus Van der Roest. "In een stadion is dat weleens lastig. Dan moet de opdracht van de scheidsrechter aan de VAR kort en bondig zijn en moet je zorgen dat de man je hoort. Als scheidsrechter moet je duidelijk laten weten of je iets gehoord hebt. Dat klinkt basic, maar daar valt winst te behalen."

Ook denkt de KNVB na over hoe beslissingen van de VAR beter gedeeld kunnen worden met de suporters in het stadion. Er wordt hard over nagedacht hoe je de beslissing waartoe de VAR besluit beter kunt delen met de fans, maar dat blijkt om techniche redenen lastig in sommige stadions. "In De Kuip zijn de technische mogelijkheden bijvoorbeeld beperkt en kunnen we geen bewegende beelden afspelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen