Kompany: "Link met mensen- en drugshandel is heel nauw"

11 oktober 2018, 15:04

Vincent Kompany is niet verbaasd dat twee zaakwaarnemers de spil lijken te zijn in het corruptieschandaal in het Belgische voetbal. De verdediger is van mening dat de huidige voetbalmakelaarswereld niet deugt. Het moet allemaal veel transparanter, zegt Kompany.

De verdediger wil het in gesprek met VTM Nieuws niet over individuen hebben. "Maar als je het hebt over de voetbalsector dan kan je niet verrast zijn. De link is heel nauw met de praktijken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie, waar er veel geld aan bod komt. Waar er veel verborgen transacties mogelijk zijn, dan heb je dat. Er zijn veel goede mensen, maar ook veel slechte."

Operatie Propere Handen, zo wordt het grootschalige Belgische onderzoek naar corruptie en matchfixing genoemd. Zaakwaarnemers Mogi Bayat en Dejan Veljkovic lijken de hoofdrolspelers te zijn. "Wat ik niet begrijp is dat het internationaal niet helemaal transparant is ondertussen", vervolgt Kompany. "Er wordt toch sowieso gespeculeerd over lonen van spelers, dat het hen waarschijnlijk niet uitmaakt of hun loon bekend is. Maak het helemaal transparant zodanig dat iedereen zich moet verantwoorden voor hetgeen ze factureren."

Lees ook:

- 'Corruptie-rel in België: Brugge-trainer Leko en anderen opgepakt'

- Ook spelers Waasland-Beveren opgepakt voor verhoor

- Belgische arbiter kreeg via makelaar korting bij auto-aankoop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen