Belgische arbiter kreeg via makelaar korting bij auto-aankoop

Belgische arbiter kreeg via makelaar korting bij auto-aankoop

11 oktober 2018 – Er komen steeds meer details naar buiten over de grote corruptiezaak die de Belgische voetbalwereld in zijn greep houdt. Scheidsrechter Sébastien Delferière is gepamperd door voetbalmakelaar Dejan Veljkovic, wordt langzaam duidelijk. De arbiter heeft bij een auto-aankoop een extra korting gekregen – geregeld door de zaakwaarnemer.Dat verhaal wordt bevestigd door François Thoen, de autohandelaar die de auto aan de scheidsrechter verkocht. "Veljkovic adivseerde onze garage aan mensen die hij kende. Wie? De bakker om de hoek, de wijnhandelaar, noem maar op. En ook een scheidsrechter, ja", aldus Thoen tegenover TV Oost.

"Op een zekere dag belde meneer Veljkovic me of hij kon langskomen met een kameraad. Dat bleek meneer Delferière te zijn, al kende ik die man totaal niet. Wij hebben voor meneer Delferière een offerte gemaakt voor een VW Tiguan", gaat hij verder. "Er wordt gesproken over een fenomenale korting, maar dat ontken ik. We hebben een marge waar we ons aan moeten houden, want we kunnen geen auto met verlies verkopen. Ik geef wel toe dat hij een procentje meer gekregen heeft dan de gangbare korting."

De arbiter heeft één procent extra korting gekregen op de auto-aankoop, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer driehonderd euro. Eerder werd al duidelijk dat Delferière het Nations League-duel tussen Georgië en Andorra niet meer mag fluiten.

Lees ook:
- 'Corruptie-rel in België: Brugge-trainer Leko en anderen opgepakt'
- Ook spelers Waasland-Beveren opgepakt voor verhoor

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019