Nederland
0 – 0
Duitsland

AS Monaco en trainer Jardim zijn per direct uit elkaar

AS Monaco en trainer Jardim zijn per direct uit elkaar

11 oktober 2018 – AS Monaco heeft per direct afscheid genomen van Leonardo Jardim. Na de slechte seizoensstart met de achttiende plaats als gevolg is besloten om niet verder te gaan met de oefenmeester, die de club in 2017 naar de landstitel leidde en naar de halve finale van de Champions League. "Ik ben dankbaar en trots dat ik AS Monaco meer dan vier jaar heb mogen coachen", aldus Jardim, die in de zomer van 2014 aantrad. Thierry Henry wordt genoemd als mogelijke opvolger.Via de officiële kanalen maakt de club het afscheid bekend. In het midden wordt gelaten of het een ontslag is, maar geheel vrijwillig zal de coach in elk geval niet zijn vertrokken. Met slechts zes punten uit negen wedstrijden - alleen de eerste wedstrijd in de Ligue 1 werd gewonnen - en twee verliespartijen in de Champions League was de positie van Jardim echter onhoudbaar geworden bij Monaco.

Wel heeft hij uitstekend werk verricht: met onder anderen Thomas Lemar en Fabinho vertrokken er deze zomer een aantal vaste waarden. In de afgelopen jaren werden ook Kylian Mbappé, Benjamin Mendy, Bernardo Silva en Tiemoué Bakayoko van de hand gedaan, waardoor het wel verklaarbaar is waardoor de prestaties van de voormalig kampioen een stuk minder werden.

Mooie periode in de geschiedenis
"Ik wil Leonardo met veel respect bedanken voor al het werk dat hij heeft gedaan. Hij laat Monaco met een positieve balans achter en zijn tijd zal altijd als een van de mooiste periode's uit de geschiedenis van Monaco blijven", looft vice-president Vadim Vasilyev de vertrokken coach. Henry, op dit moment nog assistent van de nationale ploeg van België, wordt momentele nadrukkelijk genoemd als diens opvolger door de Franse media.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019