Van Wijk blij met groot Belgisch onderzoek naar matchfixing

Van Wijk blij met groot Belgisch onderzoek naar matchfixing

11 oktober 2018 – Dennis van Wijk houdt de ontwikkelingen in het grote Belgische onderzoek naar belastingfraude en matchfixing nauwlettend in de gaten. De 55-jarige oefenmeester was vorig seizoen de hoofdtrainer van KV Mechelen, dat op de laatste speeldag op miraculeuze wijze op de laatste plaats eindigde en degradeerde. Van Wijk zette toen meteen zijn vraagtekens bij de degradatie.Mechelen won zelf met 2-0 van Waasland-Beveren, maar concurrent Eupen boekte een 4-0 overwinning op Excelsior Moeskroen. Door vier doelpunten in de laatste zeventien minuten (!) eindigde Eupen op een doelverschil van één goal boven Mechelen. "Iedereen heeft toch ogen?", zei Van Wijk destijds. "Je kan je werk heel goed doen en dan toch degraderen door een mysterie."

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Van Wijk dat hij blij is met de politie-acties. "Ik heb het destijds allemaal al gezegd, ik moet nu mijn gelijk niet halen. Ze hebben me na mijn uitspraken en na mijn passage bij Extra Time (een Belgische voetbaltalkshow, red.) aan het kruis genageld – en misschien wel terecht –, maar ik zeg nooit dingen waarover ik twijfel."

Van Wijk wil zijn conclusies nog niet trekken. "Ach, ik ga nu niet gaan wijzen en roepen. Het moet trouwens allemaal nog blijken of er effectief iets mis was. Tot dat moment hoef je niet te reageren."

Lees ook: 'Corruptie-rel in België: Brugge-trainer Leko en anderen opgepakt'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019