Spoorboekje: persconferentie Koeman, Jong Oranje komt in actie

12 oktober 2018, 07:51

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 12 oktober.

Nieuws

Persconferentie Ronald Koeman

Daags voor het Nations League-duel met Duitsland spreekt Ronald Koeman de pers toe. Hoe is de trainingsweek hem bevallen? Welke spelers hebben een goede indruk op hem achtergelaten? En laat de bondscoach iets kwijt over de opstelling waarin Oranje aantreedt?

Specials

Eerste Divisie: wat is de impact van het interlandvoetbal?

Terwijl de Eredivisie tijdens de interlandperiode stilligt, staat in de Eerste Divisie een volledig programma op het menu. Onder meer FC Twente, Sparta en NEC deden hierover al hun beklag. Zij moeten internationals afstaan en voelen zich gedupeerd. Wat voor impact heeft het interlandvoetbal op hen en de andere teams uit de huidige top zeven van de Eerste Divisie?

Wedstrijden

België - Zwitserland (20.45 uur)

De Belgen zijn het aan hun stand verplicht om de finaleronde van de Nations League te bereiken. Het team van bondscoach Roberto Martínez spelen vanavond de tweede wedstrijd van de minicompetitie. Een maand geleden won België met 0-3 van IJsland. Zwitserland wist een paar dagen daarvoor met liefst 6-0 te winnen van de IJslanders en lijken daardoor de grootste concurrent te zijn om de eerste plaats in de groep.

Kroatië - Engeland (20.45 uur)

Een aantal maanden geleden speelden ze nog tegen elkaar in de halve finale van het WK, vanavond nemen Kroatië en Engeland het tegen elkaar op in het kader van de Nations League. De Engelsen willen dolgraag sportieve revanche nemen, al zal dat weinig veranderen aan het litteken van het mislopen van de WK-finale. Kroatië ging een maand geleden hard onderuit tegen Spanje (6-0) en moet laten zien dat het bereiken van de eindstrijd in Rusland geen toevalstreffer was.

FC Volendam - Almere City (20.00 uur)

Na acht speelrondes is Almere City de verrassende koploper van de Eerste Divisie. Het team van trainer Michele Santoni is bezig aan een sterke reeks en houdt voorlopig clubs als FC Twente, Sparta Rotterdam en Roda JC onder zich. In en tegen Volendam hoopt Almere City de koppositie te behouden. Dan dient er wel gewonnen te worden, want de concurrentie volgt op korte afstand.

Voetbal op tv

12.45 uur: Persconferentie Ronald Koeman, FOX Sports 1, persconferentie met de bondscoach

16.30 uur: Kameroen – Malawi, FOX Sports 4, live verslag van Afrika Cup-kwalificatieduel

18.30 uur: Jong Letland – Jong Oranje, FOX Sports 1, live verslag van EK-kwalificatieduel

19.00 uur: Ivoorkust – CAR, FOX Sports 6, live verslag van Afrika Cup-kwalificatieduel

19.45 uur: Saudi-Arabië – Brazilië, FOX Sports 4, live verslag van oefeninterland

20.00 uur: FC Volendam – Almere City, FOX Sports 2, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.00 uur: NEC – FC Eindhoven, FOX Sports 3, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.15 uur: UEFA Nations League Switch, Ziggo Select, schakelprogramma

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.45 uur: Kroatië – Engeland, Ziggo Voetbal, live verslag van Nations League-duel

20.45 uur: België – Zwitserland, Ziggo Extra, live verslag van Nations League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen