Nederland
0 – 0
Duitsland

Ajax wilde Danjuma kopen en verhuren: "Was niet logisch"

Ajax wilde Danjuma kopen en verhuren: "Was niet logisch"

11 oktober 2018 – Arnaut Danjuma Groeneveld maakte de afgelopen transferperiode de overstap van NEC naar Club Brugge, maar had ook de optie om in de Nederlandse top aan de slag te gaan. Ajax wilde de buitenspeler inlijven, maar hem vervolgens wel meteen verhuren aan FC Groningen. Dat zag de 21-jarige aanvaller niet zitten."Als je de opties zag die ik ook had, was dat niet logisch. Ik wilde naar Club Brugge. Het gevoel bij Club Brugge was meteen goed", vertelt Danjuma in het Algemeen Dagblad. De andere Nederlandse topclubs, PSV en Feyenoord, zouden geen interesse in de neo-international hebben gehad. Bij Club Brugge heeft Danjuma zich de laatste maanden in beeld bij bondscoach Ronald Koeman gespeeld.

De aanvaller is één van de spelers die zaterdagavond tegen Duitsland zijn debuut kan maken in het Nederlands elftal. Danjuma heeft een dubbele nationaliteit en zou ook voor Nigeria kunnen kiezen. Krijgt de buitenspeler speelminuten in Oranje, dan kan hij niet meer uitkomen voor het Afrikaanse land.

"Als ik niet al voor Oranje had gekozen, was ik hier niet geweest toch?", zegt Danjuma daarover. "Mijn broer en zus kleden zich nog altijd Afrikaans, mijn moeder is echt een Afrikaanse vrouw. We eten Nigeriaans, we luisteren naar de muziek, ik ben er geweest. De cultuur zit er echt wel in. De naam Danjuma is mijn tweede naam, een Nigeriaanse naam. Geboren op vrijdag, betekent het. Maar dat ik die naam nu gebruik, heeft helemaal niets met mijn nationaliteit te maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019