Hoogma wil snel af van clubvoetbal gedurende interlandperiode

Hoogma wil snel af van clubvoetbal gedurende interlandperiode

11 oktober 2018 – Als het aan Nico-Jan Hoogma ligt, dan wordt er in de toekomst gedurende interlandperiodes niet meer gevoetbald in de Eerste Divisie. Er is dit seizoen veel te doen om clubs die (jeugd)internationals moeten afstaan. Onder meer FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC deden hun beklag.Meerdere clubs in de Eerste Divisie kunnen tijdens interlandperiodes niet over één of meer spelers beschikken. In de Eredivisie ligt de competitie in die periode wél stil. "Ik vind het belachelijk dat er bij ons profvoetbal wordt gespeeld in een interlandweek", zegt de directeur topvoetbal in gesprek met Voetbal International. "Gelukkig zijn we bij de KNVB zelf verantwoordelijk voor dat speelschema. Daar gaan we wat mij betreft dus mee kappen vanaf volgend seizoen."

Met name Sparta heeft al een aantal keer openlijk geklaagd over het feit dat het tijdens de interlandperiodes meerdere spelers moet afstaan. "Elke geselecteerde jeugdinternational moet gewoon beschikbaar zijn. Dit is nou typisch een voorbeeld waarbij voetbalargumenten belangrijker moeten zijn dan de commerciële motieven van clubs."

Twee jaar geleden hebben clubs ervoor gekozen om door te voetballen in de interlandbreak. Het gros van de Eerste Divisie-clubs stemde ook bij de laatste evaluatie vóór het voorstel. Twente en Sparta speelden toen in de Eredivisie en stemden niet mee.

Lees ook
Hoogma snapt Eerste Divisie over interlands: "Dit is dramatisch" 
- NEC steunt Twente en Sparta: "Commercie nu boven competitie"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019