Krankzinnig: Cocu bij Fenerbahçe gedwarsboomd door eigen staf

Krankzinnig: Cocu bij Fenerbahçe gedwarsboomd door eigen staf

10 oktober 2018 – Dat het met Phillip Cocu en Fenerbahçe niet goed gaat, lijkt een duidelijke reden te hebben. Voorzitter Ali Koc is woensdag naar buiten getreden met een onvoorstelbaar verhaal. Hij stelt dat Cocu gedwarsboomd werd door drie Turkse stafleden die inmiddels zijn ontslagen. Dat drietal maakte het de Nederlandse trainer onvoorstelbaar moeilijk.In een uitgebreid vraaggesprek met de officiële kanalen doet de voorzitter zijn verhaal. Stafleden Turgay Altay, Murat Ozturk en Alper Asci werden vorige week ontslagen en dat had een duidelijke reden. Volgens de voorzitter saboteerde het drietal de boel. Het doel van het trio was om Cocu te dwarsbomen en hem zodoende ontslagen te laten worden. "De drie ontslagen trainers hebben alle informatie over spelers, wedstrijden en trainingen gelekt naar een derde partij, inclusief videobeelden. Alle informatie en statistieken van vorig seizoen zijn stiekem gewist", zegt de voorzitter volgens Voetbal International.

Dat is uiteraard al niet te geloven, maar het verhaal van de preses gaat door. De Turkse stafleden wilden Cocu de deur uitwerken omdat ze niet blij waren met de Nederlandse groep."Nadat Erwin Koeman bij de staf kwam, kreeg hij bepaalde taken die eerder in handen waren van Turgay Altay. Daarna hebben de trainers die vanuit vorig jaar nog deel uitmaakten van de technische staf besloten Cocu niet meer te helpen."

"Verschillende spelers klaagden over vermoeidheid. Zij voelden zich niet fit tijdens de wedstrijden. Dit kwam doordat de fitnesstrainers de informatie over vermoeidheidsklachten niet hebben overgedragen aan de trainer. Er is door de drie ontslagen trainers zo zwaar getraind, dat er zware blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden over die trainingen, maar ook dat werd niet doorgegeven aan Cocu", vertelt hij.

Het allerergste van het verhaal is een anekdote over de thuiswedstrijd tegen Besiktas. Toen lag er ineens een kleed in de kleedkamer. "De drie trainers die later ontslagen zijn, zeiden tegen de spelers dat ze Cocu in dat kleed gingen oprollen na de wedstrijd, om hem terug naar Nederland te sturen. Dit gebeurde nog eens tegen Spartak Trnava. Toen dat verhaal bij mij terecht kwam, heb ik hen meteen ontslagen."

Cocu krijgt alle steun
Spelers Volkan Demirel, Nabil Dirar en Aatif Chahechouhe zijn ook uit de gratie. Volgens Koc zet het drietal zich niet volledig in en wordt de sfeer door hen verpest. Dit alles betekent overigens niet dat Cocu onder druk staat. "Wij zijn een bepaalde weg ingeslagen en die weg blijven we volgen. Phillip Cocu blijft honderd procent zeker onze trainer. We laten alle onrust nu achter ons."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019