Wijnaldum: "Ik moet het constanter in Oranje laten zien"

10 oktober 2018, 15:52

Georginio Wijnaldum staat inmiddels op vijftig interlands en maakt zich op voor de komende duels met Duitsland en België. De middenvelder van Liverpool weet dat hij niet altijd heeft afgerekend met de twijfels in Oranje, maar vindt dat hij niet ter discussie hoort te staan.

Tegen Frankrijk liet Wijnaldum onlangs zien hoeveel kwaliteiten hij heeft. Dat is hem niet altijd gelukt in Oranje, weet de middenvelder. "Daar ben ik wel blij mee al zie ik het niet zo dat ik de mensen moet overtuigen dat ik in Oranje thuis hoor. Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik in het Nederlands elftal hoor. Dat laat ik wekelijks zien in de Premier League. Alleen moet ik dat wel constanter in het Nederlands elftal laten zien", aldus Wijnaldum tegenover RTV Rijnmond.

Vanuit Engeland krijgt Wijnaldum natuurlijk mee dat het Nederlandse voetbal de laatste tijd de opwaartse spiraal te pakken heeft. "Ik wil pas zeggen dat we aan het opkrabbelen zijn als we seizoenen achter elkaar goed presteren", stelt de Liverpool-speler. "Nu is het pas één seizoen dat Ajax goed presteert in Europa en PSV speelt denk ik wel goed, maar staat in Europa wel met lege handen. Er is in ieder geval wel een begin. We moeten zorgen dat we ook de komende jaren met meerdere Nederlandse clubs in de Champions League spelen."

Voor Oranje worden de duels met Duitsland en België interessant, weet Wijnaldum. "Ik denk dat het altijd wel goed is om op zo'n niveau te spelen. Dat is altijd goed voor je ontwikkeling. Ik zie altijd wel mogelijkheden dus ook tegen Duitsland. Het gaat erom hoe je een wedstrijd ingaat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen