Almere City legt Hunte voor twee seizoenen vast

Almere City legt Hunte voor twee seizoenen vast

10 oktober 2018 – Almere City FC heeft zich per direct versterkt met Torino Hunte. De koploper van de Eerste Divisie heeft de transfervrije aanvaller, die al enkele weken meetrainde, een contract voor twee seizoenen aangeboden. Afgelopen zomer liep zijn verbintenis bij VVV-Venlo in de Eredivisie af. "Ik heb de afgelopen periode een heel warm gevoel bij de club gekregen."

Dat vertelt de 27-jarige buitenspeler over zijn nieuwe werkgever, waar hij in eerste instantie meetrainde om ritme op te doen. Dat goede gevoel deed hem besluiten om langer in Flevoland te blijven. "Alles is perfect geregeld en de ploeg speelt aantrekkelijk voetbal. Maar vooral het aspect dat de club groeiende is, spreekt mij aan. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken en daarom heb ik ook voor twee jaar getekend", aldus Hunte.

Eerder kwam hij uit voor FC Eindhoven en dus VVV-Venlo. In Limburg groeide hij uit tot een vaste waarde, maar deze zomer werd zijn verbintenis niet verlengd. Bij Almere City zijn ze wel heel blij met de aanwinst. "Ondanks dat we er op de ranglijst fantastisch voor staan, wilden we nog een extra kwaliteitsimpuls aan de selectie geven", vertelt technisch directeur Robert Maaskant. "Torino heeft bij VVV-Venlo bewezen dat hij een prima Eredivisie-speler is. Hij kan ons zeker helpen bij het verwezenlijken van onze ambities."

gerelateerd