El Khayati: "Als Nederland eerder belt dan Marokko, graag"

10 oktober 2018, 13:32

Nasser El Khayati (29) houdt zich beschikbaar voor Oranje zolang een oproep voor Marokko uitblijft. De spelmaker van ADO Den Haag verkeert in topvorm, maar ook in deze interlandperiode heeft bondscoach Hervé Renard hem niet nodig.

"Vorige week werd de selectie bekend, ik zat er weer niet tussen. Weer niet. Terwijl ik toch niet veel meer kan laten zien dan dit, ik ben een van de topscorers van de Eredivisie!", zegt El Khayati tegen Voetbal International. "Ik moet keihard mijn best blijven doen, maar het lastige is dat ik op een positie speel met heel veel concurrentie."

El Khayati, na acht Eredivisie-duels al goed voor zeven doelpunten, ontving onlangs een berichtje van Mark Wotte. Hij traint in Marokko de nationale ploeg van onder 23. "Hij zei dat hij het met de staf van het Marokkaanse elftal over me gehad had, dat ze van me gecharmeerd zijn, maar dat er gewoon heel veel goede spelers rondlopen op mijn plek."

Op het middenveld komt de moordende concurrentie onder andere van Younes Belhanda (Galatasaray), Hakim Ziyech (Ajax) en Mbark Boussoufa (Al-Jazira). Zolang anderen de voorkeur krijgen, staat El Khayati open voor het Nederlands elftal. "Kijk, ik heb het afgelopen jaar altijd gezegd dat ik graag voor Marokko wilde uitkomen, daar ligt mijn eerste keuze. Maar als Nederland mij eerder belt, graag. Dat zou voor mij ook een enorme eer zijn. Ik wil gewoon graag een interlandcarrière. Als ik daarin een keuze moet maken, dan kies ik simpelweg voor het land dat mij als eerste belt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen